Entrevista a Laia Marin presidenta del RC Barcelona a  LA NIT DELS IGNORANTS 3.0 Catalunya Radio  

sobre que es Rotary y que fem

 

Rotary és una xarxa mundial composta de 46.000 clubs que són 1.400.000 veïns, amics, líders i persones dedicades a solucionar problemes, els qui veuen un planeta en què les persones s’uneixen i prenen acció per a generar un canvi perdurable en el món, les seves comunitats i en si mateixos.
Què fem?
Com a socis de Rotary assumim la responsabilitat de prendre acció, a fi d’abordar els problemes que afecten la humanitat. Units amb els nostres 46 000 clubs:
• Promovem la pau
• Combatem malalties
• Proporcionem accés a l’aigua salubre, sanejament i fomentem bons hàbits d’higiene.
• Protegim mares i fills
• Fomentem l’educació
• Desenvolupem les economies locals
• Protegim el medi ambient
Treballem per la diversitat, equitat i inclusió
Com a xarxa mundial que s’esforça a construir un món en el qual les persones s’uneixen i prenen acció per a crear un canvi durador, Rotary valora la diversitat i celebra les contribucions de persones de totes les procedències, independentment de la seva edat, ètnia, raça, color, facultats, religió, estatus socioeconòmic, cultura, sexe, orientació sexual i identitat de gènere.
Com ho fem?
Portant a terme projectes tant de l’àmbit internacional com nacional i local.
A nivell local:
Tant donem suport a entitats properes, per exemple a la ciutat de Barcelona l’Hospital Sant Joan de Deu, la Casa de Sofia o menjadors socials de la nostra ciutat, com donem beques a l’excel·lència per motivar el talent, o de formació professional perquè joves puguin accedir al món laboral. Igual com les altres ciutats de Catalunya aporten a les entitats properes geogràficament, per exemple el Rotary Club Costa Brava dona suport a Càrites, o el Rotary Club Girona amb el Circ Solidari ajuda a famílies amb risc d’exclusió social. El Rotary Club Tarragona dona suport al Banc de Sang i Teixits per conscienciar la població de la necessitat de donar sang. I el Rotary Club de Lleida organitza una cursa solidaria fomentant l’esport, entre altres.
Per conèixer l’impacte i el què aporta el Rotary Club a cada zona, cal contactar amb el Rotary Club més proper.
A nivell internacional:
Ajudem a zones en conflicte. Des de que es va iniciar el conflicte d’Ucraïna s’ha recaptat 15 milions de dòlars, i s’han fet 400 projectes enviant aliments, material mèdic, ajudant als refugiats a trobar allotjament o a traslladar-se entre d’altres.
Des del fa 37 anys treballem per erradicar la Poliomilitis al món.

Aqui podeu escoltar l entrevista a Laia Marin presidenta del Rotary Club de Barcelona a la nit dels Ignorants

2022-12-02_catalunya radio_v2